Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

‘Spoedzorg Rotterdam nog niet definitief’

Carina van Aartsen is redacteur cure bij Zorgvisie. Als aandachtsgebied heeft zij de thema´s: kwaliteit en veiligheid, zorgverzekeraars en financiën.
Zorgverzekeraars hebben de beroertezorg al verdeeld. Bestuurder Karen Kruijthof van het Sint Franciscus Gasthuis denkt daar anders over.
'Spoedzorg Rotterdam nog niet definitief'
Foto: ANP/Lex van Lieshout
Premium

Kruijthof: ‘De verzekeraars hebben heel

Premium

Wilt u dit artikel lezen?

Neem een (proef)abonnement op Zorgvisie. Na een maand stopt het gratis proefabonnement automatisch.


  Al abonnee? Log dan in

  1 REACTIE

  1. In het onderzoek vond Lahr een tijdigetrombolysepercentage van 22 in de centrale ziekenhuizen en 14 in de decentrale. Dat is op zich een verbetering, maar in absolute natuurlijk nog véél te laag.
   Het — zeer kleine — Slotervaartziekenhuis lijkt een van de beste SEH-aanbieders te zijn bij beroerte, door een zeer goede interne logistiek; zie http://bit.ly/1aYI41E. Gegeven dat er geen ernstige storingen waren in de aanlevering van de patiënten, lijkt het Slotervaart dus veel beter te zijn dan de centrale ziekenhuizen in Lahr’s onderzoek.
   Conclusie: ga eerst de interne SEH-processen verbeteren, en ga daarna pas kijken of centralisatie nog mogelijk is en een aanvullende kostenreductie teweeg kan brengen. Want dat tijdige trombolyse kosten bespaart, dat moge toch duidelijk zijn: een jaar in een verpleeghuis kost al gauw zo’n 50 mille. Elk jaar weer.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.