Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Koninklijke Kentalis en Talant bieden woonplekken

Koninklijke Kentalis en Talant slaan de handen ineen om de zorg voor dove kinderen met een verstandelijke beperking te verbeteren. De partijen spannen zich samen om een geschikte woonplek te bieden aan deze doelgroep.
Koninklijke Kentalis en Talant bieden woonplekken

Beide organisaties tekenden maandag 19 januari een intentieverklaring voor de samenwerking die gericht is om jongeren die ‘uitbehandeld’ zijn bij Kentalis een vervolgplek te kunnen bieden om als volwassene te gaan wonen. De combinatie aan beperkingen die deze kinderen en jongeren hebben, maakt het vinden van een geschikte woonplek normaliter moeilijk.

Enquête

Ouders van kinderen en jongeren die nu bij Kentalis in Vries wonen en behandeld worden, hebben een grote rol gespeeld bij de keuze voor Talant als zorgaanbieder voor de vervolgzorg aan hun kind. Zo hebben zij een enquête ingevuld, waardoor Kentalis een duidelijk beeld kreeg van waar vervolgzorg aan moet voldoen. Ook hebben ouders verschillende zorgorganisaties bezocht, waarna zij Talant als voorkeursaanbieder noemden. Door een samenwerking biedt Talant de cliënten namelijk huisvesting, woonbegeleiding, arbeidstoeleiding, werk én dagbesteding. En Kentalis blijft haar expertise op het gebied van taal en communicatie leveren.

Samenwerking

De bestuurders van beide organisaties hebben veel vertrouwen in de samenwerking. De kinderen en jongeren en hun ouders kunnen blijven rekenen op een vertrouwde omgeving en op zorgverleners die specifieke kennis en vaardigheden hebben om hen te begeleiden. Ook als de zorg vanuit Kentalis stopt. Talant gaat aan de slag om de jongeren straks te kunnen ontvangen. Er wordt nog veel georganiseerd en om dit in goede banen te leiden, wordt een projectteam opgesteld. In dit projectteam nemen ook ouders deel. Bovendien wordt een klankbordgroep samengesteld van ouders en medewerkers om het projectteam te ondersteunen en van feedback te voorzien.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.