Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Koninklijke Visio wint Oogfonds innovatieprijs met Wii-game

Annelies Vermeulen
Koninklijke Visio is voor de tweede achtereenvolgende keer uitgeroepen tot winnaar van de Oogfonds Innovatieprijs. Koninklijke Visio won de prijs met een Wii-game voor kinderen.
Koninklijke Visio wint Oogfonds innovatieprijs met Wii-game

De jury is lovend en van mening dat Visio met de ontwikkeling van de nieuwe Wii-game een grote stap voorwaarts heeft gezet om de integratie van visueel beperkte kinderen en goed ziende leeftijdsgenoten te bevorderen. Daarnaast is de jury van mening dat Visio goed inspeelt op een hype en is zij bijzonder te spreken over het feit dat er sprake is van co-creatie, waarbij de kinderen bij de ontwikkeling van het spel zijn betrokken.

Game

Met een subsidie vanuit het Innovatief Actieprogramma Groningen (IAG2) werd in ruim twee jaar tijd de eerste officiële Nintendo Wii-game ontwikkeld voor kinderen met en zonder een visuele beperking. Gedurende dit proces is gebruikgemaakt van co-creatie, een techniek die de eindgebruiker betrekt bij de ontwikkeling van nieuwe producten of diensten. Slechtziende, blinde en goed ziende kinderen hebben de inhoud en de vorm van het spel mede bepaald. Fysiotherapeuten, bewegingswetenschappers en -docenten keken mee naar de motorische aspecten. (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

Koninklijke Visio introduceert Wii-game voor kinderen

Vaardigheden kijkoperatie oefenen op de Wii en PS3

E-health game voor de Wii

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.