Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Vakbonden verliezen geding om loonsverhoging umc’s

De salarissen in academische ziekenhuizen gaan vooralsnog niet omhoog. De werknemersorganisaties spanden hierover een kort geding aan tegen werkgeversorganisatie de Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU). De bonden verloren dit kort geding.
RechterThinkstockPhotos400.jpg
Foto: ThinkStock

Op 20 juli vond het kort geding plaats dat werknemersorganisaties AC/FBZ/LAD, FNV, CMHF en CNV tegen werkgeversorganisatie NFU aanspanden over de naleving van de afspraken in de loonruimteovereenkomst. Conform de loonruimteovereenkomst zouden de salarissen ook in de umc’s per januari 2016 structureel met 1,4 procent verhoogd worden. Dit als compensatie voor de verlaging van de werkgeverspremie in de pensioenopbouw. Maar deze salarisverhoging bleek niet te zijn doorgevoerd.

Uitspraak
Bij het kort geding op 20 juli hebben beide partijen hun standpunten toegelicht. De rechter heeft inmiddels uitspraak gedaan. In zijn vonnis wijst de rechter de vordering niet toe. Er is nader onderzoek nodig naar de feiten. Daarvoor is het kort geding niet de aangewezen route. Het standpunt van de bonden is ongewijzigd. Zij beraden zich momenteel over de volgende stappen.

Dossiers Cao’s in de zorg
Lees nieuws en achtergronden over cao’s in de zorg. Dat zijn de Cao VVT, Cao Ziekenhuizen, Cao Ggz en Cao Gehandicaptenzorg. Deze Cao’s in de zorg zijn de grootste van Nederland. Tijdens Cao-onderhandelingen discussiëren werkgevers en werknemers over o.a. de flexibilisering van de arbeidsmark, onregelmatig werk en ziekteverzuim. 

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.