Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kort geding NVZ op 8 november 2006

DEN HAAG – Het kort geding dat de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) aanspant tegen het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) vindt op 8 november plaats in Den Haag. De NVZ vindt het voornemen van minister Hoogervorst van VWS om de ziekehuizen te korten onterecht.

De minister wil de ziekenhuizen korten, omdat ze het budget van 2005 hebben overschreden. De NVZ schrijft op haar website dat de overschrijding is niet het resultaat van ondoelmatigheid in ziekenhuizen, maar met name het gevolg van een te lage inschatting van de groei van de zorgvraag door het ministerie van VWS.

De NVZ wil met het kort geding de budgetkorting van tafel krijgen en de spelregels rondom de bekostiging van ziekenhuiszorg helder gedefinieerd krijgen. De vereniging heeft voor haar protest tegen de budgetkorting steun gekregen van onder meer de politiek en andere partijen in de zorg. Het Medisch Centrum Alkmaar en ’t Lange Land Ziekenhuis zijn mede-eisers naast de NVZ in dit kort geding. (NVZ / ZorgVisie – Hanneke Bruggeman)

Lees ook:

Ziekenhuizen spannen kort geding aan

NVZ vindt dreigende budgetkorting onacceptabel

NVZ woedend op Hoogervorst

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.