Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Korting dreigt voor innovatiesubsidie VWS

Het ministerie van VWS zal bij het korten van subsidies de portefeuille innovatie niet sparen. Dat blijkt uit het introductiedossier voor de nieuwe bewindspersonen van VWS. In dit document staat dat er geen innovatiesubsidies meer zullen worden verstrekt waarvan de effectiviteit niet bewezen is.
Korting dreigt voor innovatiesubsidie VWS

In het regeerakkoord is afgesproken dat het ‘financieel instrumentarium’ achter het landelijke innovatieprogramma op de schop gaat. Bovendien is in de zorgbegroting aangekondigd dat binnen VWS honderd miljoen euro op subsidies gekort gaat worden. In hoeverre innovatie hieronder zal lijden, wordt nu nog uitgerekend. Uit het overdrachtsdossier blijkt in ieder geval dat innovatiesubsidies die niet tot resultaten leiden, geschrapt zullen worden. Directeur Henk Smid van innovatieaanjager ZonMW zegt de kritiek op ineffectieve subsidies te begrijpen. “Te vaak zijn subsidies ad hoc ingezet, waardoor het beoogde effect beperkt blijft.” ZonMw is met VWS in gesprek over subsidies in het kader van langlopende en ketenprojecten. “Een paar goede voorbeelden van deze programma’s hebben we al: de programma’s Preventie, Doelmatigheidsonderzoek en Geestkracht.” (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Live online symposium: Innovatie in de patiëntenzorg

Verstappen en Janssen nieuwe bestuursleden ZonMw

Nieuwe subsidie voor cliëntenzeggenschap

GGZ WNB vangt ZonMw-subsidie voor spoedzorg

Zorgvisie Nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws met de gratis Zorgvisie e-mailnieuwsbrief.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.