Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

KPMG breidt Digital Health-adviespraktijk uit

KPMG Health zet de komende periode stevig in op groei van haar digitale adviespraktijk. Door de toenemende digitalisering in de zorg neemt de behoefte van organisaties naar ondersteuning steeds verder toe. Om aan deze vraag te kunnen voldoen, breidt KPMG de bestaande digitale adviespraktijk uit met vier nieuwe adviseurs.
Anna-van-Pouckevierkant.jpg

Het kernteam van KPMG Digital Health komt met de uitbreiding uit op ruim 25 ervaren adviseurs. ‘Een ontwikkeling waar wij trots op zijn’, zegt Anna van Poucke, partner bij KPMG en sectorleider Health. Van Poucke: ‘En wij hebben de ambitie om de komende jaren verder door te groeien. De digitalisering in de zorg wordt immers steeds belangrijker. Dat betekent een forse uitdaging voor de sector, een uitdaging die de komende tijd alleen maar zal toenemen. Vergrijzing en meer behandelmogelijkheden leiden tot een fikse groei van de zorgvraag. Tegelijkertijd is er de noodzaak om de groei van de kosten beperkt te houden. Digitalisering van de zorg biedt daar een van de oplossingsrichtingen voor. En vergroot bijvoorbeeld de mogelijkheid meer zorg aan huis of in de keten tussen verschillende aanbieders te leveren. Dan gaat het om meer dan alleen e-health toepassingen of digitale technieken. Ook geavanceerde platforms voor dataverzameling en analyse zullen een belangrijker rol krijgen in de zorg.’

Nieuwe adviseurs
De nieuwe adviseurs die KPMG aan zich heeft weten te binden hebben veel ervaring met IT in de zorg. Dennis Utermark is inmiddels ruim vijftien jaar werkzaam op het gebied van ICT binnen de zorg. Hij heeft zich gespecialiseerd in de inrichting en beheersing van systemen voor de zorgregistratie en de facturatie. Hij heeft veel ervaring opgedaan als zelfstandig projectmanager en als afdelingsmanager bij zorginstellingen in de cure, de care en het sociaal domein. Hij is bovendien lid van de Kennisgroep ICT & Zorg van de Norea, de beroepsvereniging van IT Auditors. Hylke Kingma heeft twaalf jaar ervaring in het adviseren en ondersteunen van ziekenhuizen en zorginstellingen over de inzet van technologie. Binnen KPMG richt hij zich op de groei van de Digital Health praktijk. Zowel de strategie, organisatie en kwaliteit van de IT functie als de inzet van zorg ICT en digitale innovaties in het zorgproces, vallen daarbij onder zijn aandachtsgebied. Jeroen Geelhoed houdt zich met name bezig met risicobeheersing bij zorginstellingen, gericht op het vergroten van kwaliteit en veiligheid van de zorgverlening. Hij heeft meer dan twintig jaar ervaring in de zorg waarvan ruim acht jaar bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ). Geelhoed is gepromoveerd op het thema strategische business control bij ziekenhuizen. Salo van Berg is van huis uit IT-auditor. Hij concentreert zich met name op de ziekenhuizen en beleidsbepalende instanties. IT-beheer, IT-optimalisatie, data en (information) security alsmede het verlenen van assurance binnen het risicodomein staan hierbij centraal.

Dossier E-Health
E-health is het gebruik van technologie ter ondersteuning of verbetering van de gezondheid en de gezondheidszorg. Patiënten en cliënten zijn dankzij e-health in staat om regie te nemen over hun gezondheid. Zelfmanagement staat bij zorginstellingen hoog op de agenda. Berichten in het dossier gaan bijvoorbeeld over implementatie en bekostiging, videocontact met thuiszorgmedewerkers, telemonitoring van patiënten met chronische aandoeningen, preventie met behulp van technologie maar ook hoe zorgpersoneel werkt met e-health.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.