Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

KPN lanceert berichtenapp voor de zorg

KPN lanceert een eigen WhatsApp voor de zorg, genaamd Zorg Messenger. Daarmee gaat het telecombedrijf de concurrentie aan met de Nederlandse startup Siilo.
app400istock.jpg

Professionals in de zorg hebben, net als werknemers in andere sectoren, behoefte aan moderne communicatieoplossingen die hen helpen om effectiever en productiever te werken, aldus KPN op Emerce. Het uitwisselen van informatie binnen de zorgsector moet, vanwege de vertrouwelijkheid van informatie, aan strikte eisen voldoen. Traditionele chatapps lenen zich daarvoor niet.

App
De KPN-app kan vanaf diverse apparaten gebruikt worden, zoals pc’s, tablets en smartphones. Er kan ook e-mail mee worden verzonden. Daarnaast biedt de app de mogelijkheid om te integreren met zorginformatiesystemen.

Siilo
De KPN app betekent concurrentie voor chirurg Joost Bruggeman en zijn chatapp Siilo. Via een al jaren bevriende relatie Arvind Rao kwam Bruggeman in contact met de mannen achter eBuddy, Jan-Joost Rueb en Onno Bakker. Vorig jaar ontwikkelden ze een app die eigenlijk net zo als WhatsApp, maar de privacy beter garandeert.

Dossier Apps
Zorgverleners en patiënten maken steeds vaker gebruik van medische apps op hun smartphone of tablet. Apps maken zorgregistratie en zelfmanagement eenvoudiger. Apps zijn er voor alle platformen: Android, Windows en iOS. Toch werken zorgverleners opvallend vaker met de iPhone of iPad in hun werk.

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.