Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Kritische rol van zorgverzekeraar blijft ook na coronacrisis

Thijs Rösken
Zorgaanbieders merken dat er sinds de corona-uitbraak in Nederland nauw samengewerkt wordt in de zorgsector en dat het contact met zorgverzekeraars en toezichthouders soepeler is. Hoewel hij ervoor pleit om die energie vast te houden als de coronacrisis over z’n hoogtepunt heen is, stelt Olivier Gerrits van Zilveren Kruis in een interview over het inkoopbeleid in 2021 dat zorgverzekeraars altijd kritisch blijven kijken naar de betaalbaarheid van de zorg. ‘Er moet discussie blijven over het beheersen van de kosten. Dat zijn we de premiebetaler verplicht.’
Olivier Gerrits
Foto: Zilveren Kruis
Premium

De directeur zorginkoop van de

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  2 REACTIES

  1. Verzekeraars hebben in dit stelsel een belangrijke rol gekregen. Maar waarom wordt de bal voor het opstarten van niet-corona zorg door VWS bij …de NZa gelegd? En niet bij de regisseur c.q. inkopers?
   https://www.nza.nl/actueel/nieuws/2020/04/10/inzicht-in-aantallen-patienten-als-eerste-stap-om-reguliere-ziekenhuiszorg-op-te-starten
   Eerder zagen we ook al een ‘centralisatie’ wat betreft de verdeling coronapatienten over de IC-bedden (LCPS, bij Erasmus), bij de inkoop van beschermingsmiddelen (LCH, ook niet meteen een succes overigens), bij inkoop IC-geneesmiddelen waar tekort dreigde/dreigt. En dan nog de testcapaciteit, op het bordje van de Taskforce, van heer Sijbesma. Ik heb de inbreng van verzekeraars met resultaatverplichting hierbij gemist.

  2. Lees alle reacties
  3. Volksstammen reputatiemanagers in dienst, en dan met zo’n verhaal komen….
   Door de invoering en het accepteren van de Zorgverzekeringswet is de regie van de zorg bij zorgverzekeraars en toezichthouders gelegd.
   De wereld staat in brand, en waar is de regisseur?
   We kunnen praten over The Mother of all Retreats. De regisseur is er niet, en lispelt wat over vertrouwen en op de centen blijven passen.
   En dat terwijl er een overcapaciteit van 2,4 miljard op de planken ligt. Daar zou je best wel wat mee kunnen doen , in tijden van nood.
   Tja, er worden, na lang aandringen, hier en daar wat pbm geregeld. ( Maar behalve dan voor de niet-gecontracteerden! En dat zegt eigenlijk alles over het denkniveau van de overbodige dames en heren van ZN.) . Niet genoeg, meneer de inkoper.
   Budgets toewijzen en hier en daar er de kaasschaaf overheen halen?
   Daar hebben we u niet voor nodig. Dat kan een stelletje middelbare scholieren ook.
   En dan nog durven praten over ‘vertrouwen’ in het ‘soepele’ ZN.
   Wat een gotspe.
   Als er EEN ding duidelijk is geworden in de afgelopen tijd,dan is dat wel dat dit stelsel niet werkt, dat de macht bij de meest incompetente partij ligt, en dat op deze voet doorgaan is schadelijker is dan het Coronavirus.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.