Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Kroes: ‘Maak eHealth onderdeel van ons denken’

Annelies Vermeulen
In een persoonlijke videoboodschap maakte eurocommissaris Neelie Kroes zich opnieuw sterk voor e-health. Ze riep de deelnemers van het eHealth-congres van de KNMG en NVEH op tot "een gezamenlijke coalitie voor eHealth".
Kroes: 'Maak eHealth onderdeel van ons denken'

In de videoboodschap zegt Kroes: “We dienen ons veel meer bewust te zijn dat ICT in ons systeem geïntegreerd moet worden. eHealth moet een belangrijk onderdeel van ons denken worden. We moeten wel veranderen om een dramatisch verlies van kwaliteit en gelijke behandeling te voorkomen.”

Subsidie

Kroes gaat op Europees niveau zorgen voor beleid dat e-health vrij baan geeft. Ellen Maat, programmadirecteur innovatie en ICT van het ministerie van Volksgezondheid, sluit zich daarbij aan en vindt bovendien dat e-health niet aan de zorg moet worden toegevoegd, maar er onderdeel van uitmaakt. Net als voor het boeken van een reis via internet de reisbranche een andere manier van werken heeft aangeleerd, zal ook de zorg anders moeten gaan werken. De overheid zal wetten die e-health in de weg staan aanpassen, belooft Maat, maar de bal ligt vooral bij het veld. ‘Er komt geen subsidie. Dat is gedaan, maar het werkt niet. Als het geld op is, zakt het in elkaar’, aldus Maat.

Smartphones

“Bijna alle artsen hebben smartphones. Welke andere medische taken kunnen deze telefoons mogelijk ondersteunen in de toekomst. In de VS is het zoeken van medische informatie de op een na populairste activiteit online. Europa verschilt daar niet veel van. MHealth moet een belangrijker onderdeel van ons denken worden.” (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

Neelie Kroes: Telecombedrijven moeten zich op e-health storten

Kroes: Bestrijding cybercrime randvoorwaarde voor EPD

Neelie Kroes sluit e-healthovereenkomst met de VS

2 REACTIES

  1. E-health integreren in ons denken, doen, prima uitgangspunt, maar dan ook bij alle actoren: voor patienten, zorgverleners en zorginstellingen, beleidsmakers enzovoorts. Dat vraagt ook integratie in ons zorgsysteem en in het vergoedingensysteem: We zijn allemaal aan zet!

  2. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.