Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Kuipers wil ingrijpen in markt voor zorg-ict

Zorgvisie-redacteur met als specialisme tech en innovatie in de zorg. Tevens stem van de podcast Voorzorg.
Minister Ernst Kuipers van VWS gaat zich actief bemoeien met de problemen op de markt voor zorg-ict. Hij onderzoekt hoe zijn ministerie de onderhandelingspositie van zorgorganisaties kan versterken. Dat laat Kuipers schriftelijk weten in antwoord op Kamervragen over misstanden op de epd-markt.
Ernst Kuipers Door Martijn Beekman 2 Zv
Minister Ernst Kuipers door Martijn Beekman, Rijksoverheid
Premium

‘Ik ben aan het onderzoeken

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  1 REACTIE

  1. Vooral Vendor Lock In is een groot probleem. Als je als Rijksoverheid een open standaard opstelt waaraan de opbouw van bijvoorbeeld een database set moet voldoen dan maakt het niet uit of je met de basisversie van EPD A of EPD B werkt, ze kunnen allemaal de database gelijk uitlezen. En als er specifieke modules gemaakt zijn moeten deze ook aan de open standaard voldoen zodat een nieuwe aanbieder hier ook programma’s voor kan maken. De code van het EPD hoeft niet een open standaard te zijn maar wel de data die in het EPD zit. En bij een open standaard is de veiligheid net zo gegarandeerd als bij een gesloten standaard.
   Hierdoor wordt de dienstverlening het belangrijkste onderdeel waarop een afnemer de aanbieder kan selecteren.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.