Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kwaliteit dwingt patiënt tot ‘shoppen’

AMSTERDAM - Grote verschillen tussen de zorgkwaliteit van ziekenhuizen onderling en zelfs bínnen ziekenhuizen, dwingen patiënten per aandoening te bekijken waar zij het beste behandeld kunnen worden.

Dit blijkt uit de jaarlijkse ziekenhuisstudie van Roland Berger Strategy Consultants, die gisteren in het TV-programma Netwerk bekend werd gemaakt.

Onderzoek

Roland Berger vergeleek voor deze studie de prestaties van alle 94 Nederlandse ziekenhuizen. Verder blijkt dat de medische kwaliteit is toegenomen en dat de kosten van de ziekenhuizen beter onder controle zijn, hoewel deze nog steeds harder groeien dan de economie.

Het beste ziekenhuis

Het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen mag zich het beste ziekenhuis van Nederland noemen. Op basis van haar financiële, operationele en medische prestaties, is dit het ziekenhuis dat gemiddeld genomen het beste scoort. De top drie wordt verder aangevuld met Nij Smellinghe uit Drachten en het Bethesda Ziekenhuis uit Hoogeveen. (Nursing)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.