Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kwart instellingen te laat met jaarverslag

Ruim een kwart van de zorginstellingen is er ook dit jaar niet in geslaagd het jaarverslag tijdig in te leveren. Het ministerie van VWS stuurt ze een laatste waarschuwing.

Van de circa 1050 zorginstellingen hebben inmiddels ruim 750 hun jaarverslag gedeponeerd bij het CBIG, de instantie die de administratieve afhandeling van de jaarverslagen doet. De deadline hiervoor was 1 juni. Hoewel een kwart deze deadline niet heeft gehaald, voldoet een groeiend aantal instellingen aan de publicatie-eis.

Economisch delict

Nog maar twee jaar geleden haalde de helft van alle zorginstellingen de wettelijke termijn van 1 juni niet. Voor oud-minister Hoogervorst van VWS was dit vorig jaar reden om harde maatregelen aan te kondigen. Te laat inleveren van het jaarverslag zou wat Hoogervorst betreft voortaan als een economisch delict worden beschouwd en worden gemeld bij de FIOD-ECD.

Herinnering

Daar is dit jaar geen sprake van. Het ministerie van VWS stuurt een herinnering naar de instellingen die te laat zijn. “We wijzen ze erop dat ze de Wet toelating zorginstellingen overtreden, en dat we verwachten dat ze alsnog zo spoedig mogelijk het jaarverslag inleveren. Zo niet, dan kan de Inspectie voor de Gezondheidszorg een dwangsom opleggen”, aldus een woordvoerster van VWS. (ZorgVisie – Philip van de Poel)

Lees ook:

– Tool voor het maken van jaarverslagen

Artikelen:

– Gestandaardiseerde jaardocumenten: Eenheid in de brij

– IT maakt het ons makkelijk:De toekomst is digitaal

Websites:

-VWS

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.