Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kwart ondernemers wil van verzekeraar wisselen

ROTTERDAM - Een kwart van de Nederlandse bedrijven wil aan het eind van het jaar van zorgverzekeraar wisselen. Dat concludeert Aon, een bedrijf in financiële- en verzekeringsdienstverlening, in een onderzoek dat vrijdag is gepresenteerd.

Ondernemers hadden in januari weinig tijd om zich te oriënteren op de nieuwe zorgverzekeringen, omdat de zorgverzekeraars maar kort voor de ingangsdatum met hun aanbiedingen voor werkgevers kwamen. Veel ondernemers denken nu beter geïnformeerd te zijn, zodat ze een betere keus kunnen maken uit de verschillende aanbiedingen. Veel ondernemers verwachten bovendien dat de concurrentiestrijd tussen zorgverzekeraars nu pas goed op gang komt.

Matig

Uit het onderzoek blijkt verder dat veel werkgevers matig tevreden zijn over de veranderingen in het zorgstelsel. Ze vinden dat het kabinet meer uitleg had moeten geven over de veranderingen. Daarnaast geven ze aan dat het nieuwe systeem hun veel extra geld heeft gekost. (ANP)

Lees ook:

Zorgpremie in 2007 honderd euro hoger

Hoogervorst rekent op zorgpremie van 1134 euro

‘Liever lagere premie dan no-claim’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.