Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Laag rapportcijfer voor uitvoering Wmo

Het rapportcijfer voor de uitvoering van de Wmo in het Wmo Trendrapport 2010 is nog steeds een onvoldoende: 5,5. In vakblad Zorg en Welzijn zegt kenniscentrum MOVISIE dat het beroep op vrijwilligers in de Wmo niet realistisch is.
Laag rapportcijfer voor uitvoering Wmo

Vooral zorgorganisaties voor kwetsbare groepen zijn in 2009 niet onverdeeld positief over de uitvoering van de Wmo. “Zij ervaren de kortingen op de financiële middelen voor ouderen en mensen met een beperking”, zegt onderzoeker Vasco Lub van kenniscentrum MOVISIE.

Vrijwilligers

Professionele welzijnsorganisaties zijn positiever en doen het goed. Vrijwilligersclubs zijn minder positief. Opmerkelijk noemt Zorg en Welzijn de terughoudendheid van vrijwilligersorganisaties in het Trendrapport. “Wil en kan een voetbalclub de verantwoordelijkheid dragen voor autistische kinderen in het team? De participatiedoelstellingen in de Wmo zijn wellicht te hoog gegrepen”, meent Lub.

Trendonderzoek

Aan het trendonderzoek hebben in 2009 bijna 400 organisaties en ruim 60 professionals meegewerkt via een online enquête. Daarnaast zijn 50 gemeentelijke Wmo-beleidsplannen geanalyseerd. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees meer:

Psychiatrische patiënten ontevreden over Wmo

Movisie: Wmo-raden kunnen meer invloed krijgen

Gemeente wil 80.000 besparen op Wmo

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.