Laat slecht verpleeghuis failliet gaan’

Bakken met geld aan slechte verpleeghuizen geven is een zinloze exercitie. Het is beter om ze failliet te laten gaan en ze een doorstart te laten maken, vindt Wim Groot, hoogleraar gezondheidseconomie, die ook pleit voor persoonsvolgende bekostiging in verpleeghuizen.
Wim-Groot_450.jpg
Wim Groot, hoogleraar gezondheidseconomie Universiteit Maastricht

Het kabinet pompt dit jaar 200 miljoen euro extra in de verpleeghuissector. Volgend jaar komt daar nog eens 435 miljoen euro bij. Een nieuw kabinet ontkomt er niet aan dit te verhogen tot miljarden euro’s extra, want dat is beloofd tijdens de verkiezingen. Het ministerie van VWS wil dat het geld daar terechtkomt waar de nood het hoogst is. Dat zijn de zorgaanbieders die kampen met de grootste financiële problemen.  

VWS beloont slecht gedrag

VWS geeft daarmee het verkeerde signaal af, vindt Wim Groot. ‘De huizen met financiële problemen zijn vaak ook de verpleeghuizen die kwaliteitsissues hebben. Die problemen zijn

4
587

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.