Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Lange wachtlijst bij 1 op 4 poliklinieken

Mark van Dorresteijn
Bij één op de vier poliklinieken moeten patiënten te lang wachten voordat ze bij een arts terechtkunnen. De wachttijden zijn het langst bij de pijnbestrijding, bij maag-lever-darm-problemen en op de revalidatieafdeling. Dat meldde RTL Nieuws.
Lange wachtlijst bij 1 op 4 poliklinieken
Foto: ANP - Roos Koole

De wachtlijsten voor patiënten die kampen met problemen aan knie of heup zijn in het Academisch Medisch Centrum (AMC) in Amsterdam bijvoorbeeld zo lang, dat patiënten moeten uitwijken naar andere ziekenhuizen.

Budget

Hoewel de wachttijden in het algemeen korter worden, lopen ze bij de afdeling orthopedie in het AMC juist op. ‘We doen dit jaar geen knie- en heupoperaties meer. Daar hebben we geen budget meer voor’, aldus adjunct-directeur Moniek Köhlen. Volgens haar moeten alleen al dit jaar 160 patiënten om die reden uitwijken naar andere ziekenhuizen.

Academische ziekenhuizen

Bij academische ziekenhuizen is de wachtlijstenproblematiek volgens RTL Nieuws groter dan bij algemene ziekenhuizen. In de top tien van ziekenhuizen met de meeste wachtlijsten staan naast het AMC ook het Erasmus MC in Rotterdam, het academisch ziekenhuis Maastricht (azM), het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) en het UMC Groningen.

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.