Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Laurens verwacht verlies van 10 miljoen

Redacteur Zorgvisie
Zorginstelling Laurens is financieel gezien nog niet gezond. De organisatie verwacht over 2016 10 miljoen euro verlies te lijden. Dat meldt RTL Z op basis van het jaarverslag.
Budget - fotolia - 400.jpg
Foto: Fotolia

De Rotterdamse zorginstelling schreef vorig jaar een verlies van 25 miljoen op. Om dat op te lossen zette Laurens eerder dit jaar veranderingen in gang. Zo werden er vier verzorgingshuizen gesloten en werd de backoffice teruggebracht met 30 procent. Die veranderingen brengen nog niet de gehoopte resultaten op, gaf de organisatie in mei al aan. De organisatie verwacht aan het eind van dit jaar dus wederom rode cijfers te schrijven.

Laurens op zwarte lijst
Deze zomer stond Laurens op de ‘zwarte lijst’ van de Inspectie voor de Gezondheidszorg. De zorg die de instelling levert zou risicovol zijn, daarom werd Laurens onder verscherpt toezicht gesteld. Bestuurder Ids Thepass stapte naar aanleiding van de commotie rondom de lijst op, nadat er ‘discussie’ was ontstaan over zijn functie.

Dossier Ouderenzorg In het dossier ouderenzorg draait het om langer thuis wonen, verpleeghuizen en gezond blijven. Lees meer >>

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.