Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Leidinggevende heeft geen visie nodig

MAARSSEN - Veel managers denken dat het hebben van een visie de kern is van hun werk. Helemaal fout zegt Paul van Scherpenseel van Grow2Go, een bureau voor veranderingsmanagement. “Als alle managers visie zouden hebben, dan zijn er te veel kapiteins op één schip”.

Leidinggevenden moeten volgens Van Scherpenzeel hun mouwen opstropen en met het hier en nu bezig te zijn, schrijft Managersonline.nl. In organisaties waar het management een groot belang hecht aan het formuleren van visies, heerst vaak een vergadercultuur en ligt de nadruk op plannen maken.

Al doende leert men

Grow2Go stelt dat de kracht van een organisatie zit in het doen en het al doende bijstellen en aanscherpen van de koers van de organisatie. “Al doende ontwikkel je als organisatie visie over wat werkt en waar markt voor is. Leidinggeven is daarom vooral zorgen dat mensen aan het werk gaan en dat ze weten hoe ze over hun werk dienen na te denken.” (ZIBB)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.