Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Leidraad voor netwerkzorg gelanceerd

Redacteur Zorgvisie, Skipr en Qruxx.
Succesvol samenwerken over de domeinen heen gaat vaak niet van een leien dakje. Om houvast te geven, is de Netwerkzorg Dichtbij Wijzer ontwikkeld. ‘Dit is een kans om blokkades in transmurale netwerken aan te pakken’, reageert Libra-revalidatiearts Nicole Maas.
krachtige basiszorg
Gajus / stock.adobe.com
Premium

Er worden steeds meer transmurale

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  1 REACTIE

  1. Ik lees: “Daarbij is inzage in de verschillende dossiers (via bijv. een platform) basaal nodig, digitale uitwisseling van (patiënt/cliënt-) data een volgende stap en een overkoepelend EPD als PGO dat beheerd kan worden door de patiënt/cliënt de uiteindelijke stap.” Dat kan vanaf vandaag. Neem de mens als uitgangspunt.

   Waar organisaties in ketens denken en eigen portalen en apps hebben, leven mensen in netwerken. Die mens is de enige constante in alle zorgprocessen, kent als enige zijn unieke sociale en professionele netwerk en heeft veel belang bij zijn gegevens en het tijdig, veilig en gecontroleerd beschikbaar zijn en kunnen delen daarvan.

   Voor het eerst krijgen mensen (in regio’s) een eigen digitaal hulpmiddel. Een gezondheidsplatform (PGO) dat hen regie geeft, waarmee eigen behoeften in beeld komen (Positieve Gezondheid), dat leefstijl, zelfmanagement en monitoring ondersteunt, de beschikking geeft over gegevens, duiding en context-informatie en digitale communicatiemogelijkheden in persoonlijke (dynamische) zorgnetwerken. Dat omvat natuurlijk naasten, lotgenoten, ervaringsdeskundigen én professionals/zorgaanbieders.

   Gegevens die mensen zelf kunnen verzamelen, registreren en delen. Deze geïntegreerde gegevens vormen de basis voor gepersonaliseerde zorg, onderzoek en ontwikkeling.

   De mens als ‘digitaal ondersteunde samenwerkingspartner’. Dat moeten we willen implementeren en opschalen voor toegankelijke zorg van toenemende kwaliteit en veiligheid met acceptabele budgetten en groeiend werkplezier.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.