Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Lemstra oordeelt hard over medische staf

De specialisten van de vakgroep neurologie van het Medisch Spectrum Twente (MST) hebben te weinig gedaan aan nazorg toen zij in 2004 de patiënten van ontslagen neuroloog Ernst Jansen overnamen. Dit harde oordeel sprak professor Wolter Lemstra gisteren uit tijdens de presentatie van zijn rapport over de afhandeling van klachten na het disfunctioneren van de neuroloog.
Lemstra oordeelt hard over medische staf

Lemstra oordeelde: “De vakgroep had geen interesse voor de schade die Jansen bij de patiënten had aangericht. Dat mag de vakgroep zichzelf zeer aanrekenen.” Ziekenhuisbestuurder Herre Kingma ging achter zijn staf staan. “Er wordt een hard oordeel over de vakgroep geveld. Over nazorg heb ik geen commentaar. Ik wil wel aangeven dat het de vakgroep was die bij de disfunctionerende neuroloog de kat de bel aanbond. En dat het niet niks is om al het werk van Jansen over te nemen.” Op een persvraag of Kingma naar aanleiding van het rapport nadenkt over aftreden, antwoordde Kingma negatief. “Wij hebben de ambitie om van het MST het beste ziekenhuis van Oost-Nederland te maken.”

Vakgroep

Lemstra ging na de verklaring van Kingma nogmaals in op de rol van de vakgroep. “We hebben als commissie lang nagedacht over ons oordeel over de specialisten. Wat wij willen aangeven is dat het welzijn van de patiënt altijd voorop moet komen en communicatie daarin superbelangrijk is. Dat staat ook in de richtlijnen van artsenorganisatie KNMG.” Lemstra hoopt dat aanbevelingen in zijn rapport, zoals regelmatige functioneringsgesprekken tussen artsen en bestuurders, ervoor gaan zorgen dat het welzijn van de patiënt in de toekomst beter gewaarborgd wordt.

Lemstra

In de papieren Zorgvisie-nieuwsbrief van volgende week vrijdag staat een vraaggesprek met professor Lemstra over deze kwestie. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Lemstra-2: Bestuur en toezicht Medisch Spectrum Twente faalden

Medisch Spectrum Twente stelt nieuwbouw uit

Medisch Spectrum Twente uitgeroepen tot Top Employer 2010

Omstreden neuroloog Twente toont berouw

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.