Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Levensverwachting ouderen sterk gestegen

Annelies Vermeulen
Tussen 2000 en 2010 is de levensverwachting van pasgeborenen sterk toegenomen. Deze steeg voor mannen van 75,5 tot 78,8 jaar en voor vrouwen van 80,6 tot 82,7 jaar. Dat meldt het Bureau voor de Statistiek.
Levensverwachting ouderen sterk gestegen

De kans voor een 65-jarige om 80 te worden is het afgelopen decennium sterk gestegen, zo meldt het CBS. Dankzij de lagere sterfterisico’s in 2010 bedroeg deze kans voor mannen dat jaar 63 procent. Tien jaar eerder was dat maar 52 procent. Bij vrouwen was de toename minder sterk, maar hun kans om 80 te worden is nog beduidend groter dan die van mannen. Met de overlijdensrisico’s van 2010 haalt driekwart van de 65-jarige vrouwen de 80.

Levensverwachting

Als de huidige sterfterisico’s ook in de toekomst blijven gelden, wordt een derde van de 65-jarige vrouwen 90 jaar of ouder. Tien jaar geleden was dit nog een kwart. Bijna een op de vijf mannen van 65 jaar mag verwachten 90 jaar of ouder te worden, tegen bijna een op de negen in 2000. (Zorgvisie – Annelies Vermeulen)

Lees ook:

‘Zorgkosten ouderen onvermijdelijk omhoog’

‘Ouderen positiever over domotica dan zorgprofessionals’

‘Implementeer innovaties sneller in ouderenzorg’

1 REACTIE

  1. Deze cijfers geven een vertekend beeld: volgens het CBS had een vrouw van 35 in 1988 nog 24,3 gezonde levensjaren voor de boeg,in 2008 was dit afgenomen tot slechts 16,7 jaar. De vraag is niet hoe oud we worden, maar hóe we oud worden (zonder chronische aandoeningen, want die nemen alleen maar toe!)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.