Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

LHV dient klacht in bij NMa na interview Don

De Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) heeft een klacht ingediend bij de voorzitter van de raad van bestuur van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa). Dit naar aanleiding van een interview in De Volkskrant met Henk Don, lid van deze raad.
LHV dient klacht in bij NMa na interview Don

In het interview gaat Don specifiek in op de NMa-boete die is opgelegd aan de LHV. Tegen de boete heeft de vereniging bij de NMa bezwaar aangetekend, omdat zij van oordeel is dat de mededingingswet niet overtreden is. ‘Doordat een NMa-bestuurder zich daarover nu in het openbaar uitspreekt, is het vertrouwen van de LHV in een evenwichtige herbeoordeling door de NMa geschaad’, schrijft de LHV op haar site.

Schuldig

In het interview verklaart volgens de huisartsenvereniging dat de LHV schuldig is. ‘Door deze overtuiging zal het voor hem buitengewoon moeilijk zijn in de bezwaarprocedure een voldoende objectieve blik te hebben.’ De LHV wil dat de NMa stopt met het doen van pertinente uitlatingen over de zaak die eerst nog door haarzelf herbeoordeeld moet worden en vervolgens onder de rechter zal komen. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter / Beeld © ANP Lex van Lieshout)

Lees meer:

Rechter verwerpt NMa-boete thuiszorg

NMa beboet LHV: een wederzijds foutenfestival

LHV start eigen kostenonderzoek om NZa te controleren

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.