Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

LHV furieus over ‘onterechte boete’ NMa

Mark van Dorresteijn
Huisartsenvereniging LHV is buitengewoon ontstemd over de suggestieve berichtgeving van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) over de boete die zij oplegt voor het verbreken van een deurzegel tijdens een onderzoek van de NMa op het kantoor van de LHV. De huisartsenvereniging heeft besloten naar de rechter te stappen om het besluit van tafel te krijgen.
LHV furieus over ‘onterechte boete’ NMa

“Dat de NMa ons een boete oplegt, vinden wij onterecht omdat de NMa zelf op grove wijze haar zorgvuldigheidsplicht heeft geschonden”, zegt directeur Lodi Hennink van de LHV. “Wij vinden het onbehoorlijk dat de toezichthouder ons aan de schandpaal nagelt terwijl ze precies weet hoe de vork in de steel zit. De feiten rechtvaardigen op geen enkele manier de suggestieve verdachtmakingen van de NMa.”

Externe bewakingsdienst

Volgens de LHV verzuimt de NMa te vermelden dat de zegel ’s nachts is verbroken tijdens een beveiligingsronde door een externe bewakingsdienst, en dus niet door een medewerker van de LHV. Ook zou de betreffende bewaker dit in een verhoor met de NMa hebben bevestigd.

Overwerkverzuim

De verzegeling van de ruimte heeft volgens de huisartsenvereniging plaatsgevonden omdat de medewerkers van de NMa hebben geweigerd een uur over te werken en naar huis wilden. Dat terwijl zij zich volledig bewust waren van het feit dat de LHV is gevestigd in een verzamelgebouw waarbinnen de deuren niet op slot kunnen en waarbij meer dan vierhonderd mensen over een pas beschikken die toegang geeft tot alle verdiepingen.

Machtsmisbruik

“Het is stuitend dat een toezichthouder zo haar machtspositie misbruikt, geen rekening houdt met de belangen van onze organisatie en dan als klap op de vuurpijl ook nog eens met een boete komt”, meent Hennink. “Dit is natuurlijk onacceptabel. Wij stappen daarom naar de rechter om het besluit van tafel te krijgen.” (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Lees ook:

LHV krijgt boete voor verbreken zegel

NMa valt binnen bij Landelijke Huisartsen Vereniging LHV

NMa dreigt bestuurders met persoonlijke boete

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

2 REACTIES

  1. Hebben wij in NL niks beter te doen dan deurzegels van de NMA te verbreken .Laat ons aan het Werk gaan , voor de Zorg in plaats van ons bezig houden voor betutteling ; waar onze Politici goed in zijn ,ondanks de Marktwerking ,waar de Politici zich nog steeds mee blijven bemoeien .

  2. Lees alle reacties
  3. Ik geef ze groot gelijk! Stelletje daar bij de NMa. Het lijkt wel of alle bestuurders in het land de jacht hebben geopend op de artsen, alsof we een stelletje losbollen zijn die maar wat aanklungelen en ondertussen veel te grof verdienen. Nee, laten we van wat eens een mooi Nederland was een communistische staat maken

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.