Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Lidstaten tegen Europees toezicht verzekeraars

Een overgrote meerderheid van de lidstaten van de Europese Unie torpedeert het voorstel van de Europese Commissie voor gezamenlijk Europees toezicht op verzekeraars. De Europese ministers van Financiën spreken morgen over een compromisvoorstel met als belangrijkste wijziging dat verzekeraars voortaan alleen op holdingniveau kapitaal eisen krijgen opgelegd. Dit schrijft het Financieele Dagblad vandaag.

Binnen de Europese Unie krijgen stelt nu elke nationale toezicht houder eisen per verzekeringsdochter. Met de kredietcrisis is er meer behoefte aan Europees toezicht op grensoverschrijdende financiële instellingen.

Centraal toezicht verzekeraars

Het Financieele Dagblad meldt dat de kern uit het voorstel, Europees toezicht op internationaal opererende verzekeringen, is geschrapt. Zowel de Europese Commissie als het Europees Parlement zijn voorstander van centraal toezicht. Als de ministers van Financiën dinsdag vasthouden aan het afgezwakte compromis, dan zal dat leiden tot een politieke confrontatie, schrijft het dagblad. De lidstaten kunnen het plan namelijk niet zonder instemming van de Commissie en het Parlement aanpassen. (Zorgvisie – Hanneke Bruggeman)

Lees ook:

Geef de kredietcrisis maar de schuld

Kredietcrisis raakt ook zorgsector

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.