Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Liesje’ wint de finale van Zorginnovatie 2007

'Liesje, het rollatorverbeteridee' van Marion Clevers, fysiotherapeut bij zorginstelling De Bruggen in Zwammerdam heeft de hoofdprijs gewonnen in de wedstrijd Zorginnovatie 2007.

Het winnende idee is een relatief simpele oplossing voor het probleem van langdurig gebukt lopen van zorgverleners. Het betreft een rollator met extra armen die op lengte verstelbaar zijn. Hierdoor kunnen zorgverleners kleine mensen met een rollator een beetje sturen als zij de weg kwijt zijn, zonder diep te hoeven bukken. “Hier moet de industrie echt wat mee doen”, zegt Annemarie Klaassen van Ergocoaches, organisator van de prijsvraag. “Het is een bekend probleem dat mensen met een rollator vaak klein zijn. Wanneer zij in de war zijn moet de zorgverlener gebukt lopen om te helpen met sturen. Het rollatorverbeteridee van De Bruggen lost het probleem van een zere rug op.”

Nominaties

Op de tweede plaats eindigde ‘Voorspelbaarheid’, een methode om te voorkomen dat patiënten agressief worden. Dit idee van Jarno Winter van het Heilpedagogisch Instituut Midgard in Tuitjehorn lijkt een open deur maar kan volgens de jury zorgbreed worden toegepast. Preventie van agressie en fysieke belasting is het gevolg. Op een gedeelde derde plaats zijn geëindigd het idee ‘Snoeren in buis’ van Zorggroep Fivelland, Appingedam, Ina Ploegh en de ‘Rolstoelmanipulator’ van het Centrum voor Reuma en Revalidatie Rotterdam, ingezonden door Wim van Deventer en Tom Bank. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Links

Ergocoaches

De Bruggen

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.