Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Lieveheersbeestje legt operaties in ziekenhuis stil

Een lieveheersbeestje heeft ervoor gezorgd dat er donderdag en vrijdag niet wordt geopereerd in het Streekziekenhuis Koningin Beatrix in Winterswijk. Toen personeel het beestje donderdagmiddag aantrof, werd het OK-complex gelijk gesloten.

Volgens een woordvoerder van het ziekenhuis lopen donderdag geopereerde patienten een zeer geringe kans op microbiologische besmetting. Desondanks wordt deze groep patiënten in de gaten gehouden.

Spoedoperaties

Het ziekenhuis onderzoekt hoe het lievebeheersbeestje het OK-complex is binnengekomen. “Normaliter moet dat niet mogelijk zijn omdat de kamers een drukverschil hebben met de omgeving, waardoor de ruimte steriel blijft”, aldus de woordvoerder. Na ontsmetting kan het OK-complex naar verwachting maandag weer in gebruik worden genomen. Spoedoperaties kunnen vrijdag wel worden uitgevoerd in een operatiekamer die losstaat van de andere OK-ruimtes. (ANP)

Lees ook:

Operaties uitgesteld door fruitvliegje

‘Ziekenhuizen sluiten OK’s door personeelstekort’

Operatiekamers Jeroen Bosch ziekenhuis dicht door kou

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.