Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Limburg verdeeld over ziekenhuissteun

Mark van Dorresteijn
Het Laurentius Ziekenhuis in Roermond, het Atrium MC in Heerlen en het Academisch Ziekenhuis in Maastricht blijven voorlopig in onzekerheid over de steun die ze aan de provincie Limburg hebben gevraagd.
Limburg verdeeld over ziekenhuissteun

Provinciale Staten konden in een commissievergadering over het visiedocument over de Limburgse ziekenhuiszorg niet tot een meerderheid voor of tegen steun komen. Dat meldt dagblad De Limburger.

Garantiestelling

Limburg vroeg om het advies vanwege de garantiestelling aan Orbis Medisch Centrum in Sittard vorig jaar. Het Laurentius vroeg een garantiestelling van tien miljoen euro, het Atrium om een achtergestelde lening van twintig miljoen euro. CDA, GroenLinks, D66 en SP scharen zich achter het standpunt om geen enkele vorm van financiële steun te geven. De partijen zijn samen goed voor 22 van de 47 zetels in Provinciale Staten. SP, PvdA en VVD, die samen 23 zetels hebben, twijfelen nog over steun. Twee eenmansfracties waren afwezig bij de stemming die plaatsvond op 10 juni. (Zorgvisie – Bart Kiers)

Lees ook:

Laurentius krijgt nog geen steun van provincie Limburg

Provincie Limburg is bereid Atrium te steunen

Atrium vraagt 20 miljoen van provincie Limburg

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.