Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Het Nederlandse zorgstelsel na 2050

Pierre de Winter
Onder de noemer Zorg 2050+ willen drie prominente leden van het Linnean Initiatief een beeld schetsen van hoe het Nederlandse zorgstelsel er na 2050 uit moet zien. “We denken niet vanuit de Polder, maar vanuit het maatschappelijk belang.”
Linnean Initiatief, beeld door Pluisproducties
Linnean Initiatief, beeld door Pluisproducties

In december 2021 raakte hoogleraar Reumatologie

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  1 REACTIE

  1. Hoe ik dit initiatief ook toejuich en hoe zeer ik ook instem met bespiegeling dat de gezondheidszorg in zijn huidige contect niet langer houdbaar is, toch moet mij van het hart dat 2050 geen stip maar veeleer een f(d)atamorgana aan de horizon is. Niemand weet wat de climaat veranderingen teweeg gaan brengen. welke oorlogen er nog roet in het eten gaan gooien en vooral welke ontwikkelingen er door AI op de gezondheidszorg af komen. Veel verstandiger zou zijn om vast enigszins voor te sorteren op de verandering ( ontschotting in de financiering, netwerkziekenhuis met een acute niet levensbedreigende tweedelijnszorg tussen de 0 de en 1ste lijn en de top klinische zorg. waar diverse pilots op het gebied van AI en thuiszorg kunnen draaien.Waarbij opleiding en aanpassing aan het veranderde zorglandschap de zorg op koers houdt. maar het liefst met beide benen op de grond.
   kort en goed strompel je doel niet voorbij naar een stip aan de horizon
   met vriendelijke groet,
   jan Sluimers

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.