Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Livv Mobile Health werkt samen met Isala

Livv Mobile Health heeft onlangs een nieuwe app gelanceerd waarmee hartpatiënten thuis hartfilmpjes (ecg’s) kunnen opnemen. Ook mensen zonder medische doorverwijzing kunnen via de app advies inwinnen bij een cardioloog. Er wordt samengewerkt met het Isala ziekenhuis. Dat meldt vakwebsite ICT&Health.
app400istock.jpg

Livv (vrij vertaald: leven, vrijheid) werkt voor de app samen met cardiologen van het Isala ziekenhuis in Zwolle en heeft een app gemaakt dat voldoet aan de medische normen. Dat zegt directeur Mirjam Boonstra op ICT & Health. Wie zijn meting binnen 24 uur beoordeeld wil hebben, betaalt 12 euro. Wie direct een oordeel wil, betaalt 30 euro. Verder zijn er maandelijkse abonnementskosten van 24,90 euro. Het medisch callcenter van Livv, waar patiënten hun hartfilmpje naartoe kunnen sturen, bestaat uit verpleegkundigen en cardiologen die dit werk doen naast hun reguliere diensten. Er zijn op dit moment 25 huisartsen en drie ziekenhuizen die gebruikmaken van de app. Patiënten die via de huisarts of het ziekenhuis gebruikmaken van de app, krijgen volgens Livv de kosten vergoed van hun zorgverzekeraar.

Kosten
Volgens Boonstra is er een duidelijke rol voor een commerciële component in de gezondheidszorg: ‘Na de tijd in het ziekenhuis ligt er een taak voor bedrijven. Wat wij doen is preventie. Door tijdig hartritmestoornissen te signaleren en aan te pakken, kunnen eventuele ernstige aandoeningen zoals tia’s en herseninfarcten voorkomen worden. Dat leidt dan weer tot een verlaging van de kosten van de zorg.’

KPN
Livv is niet de enige aanbieder van mobiele technologie voor thuis-ecg’s. Onder meer KPN is actief op hetzelfde gebied. De onderneming levert een dienst waarmee patiënten thuis een ecg kunnen krijgen of zelf kunnen afnemen om die te delen met zorgprofessionals. Dit bespaart reistijd en tijd die anders opgaat aan routinecontroles. Eind 2016 gebruikten zo’n 2.200 huisartsen de dienst al, waarmee op jaarbasis zo’n 14.000 ecg’s gemaakt worden.

Dossier Apps
Zorgverleners en patiënten maken steeds vaker gebruik van medische apps op hun smartphone of tablet. Apps maken zorgregistratie en zelfmanagement eenvoudiger. Apps zijn er voor alle platformen: Android, Windows en iOS. Toch werken zorgverleners opvallend vaker met de iPhone of iPad in hun werk.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.