Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Loes de Maat weg als directeur bij NZa

Redacteur Zorgvisie
Loes de Maat vertrekt als directeur Toezicht & Handhaving bij de NZa. Ze gaat per 1 april aan de slag als Hoofdinspecteur divisie Landbouw en Natuur en kwartiermaker directie Handhaven bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).
boardroomfotlia400.jpg
Foto: Fotolia

De maat werkt sinds 2009 bij de NZa. In een persbericht over haar vertrek schrijft de autoriteit dat ze verantwoordelijk was voor de opbouw van de directie binnen de NZa en dat ze het probleemgestuurd toezicht heeft geïmplementeerd. ‘Daartoe heeft ze in de afgelopen jaren onder meer gedragswetenschappers toegevoegd aan haar directie, waarmee ze koos voor een multidisciplinaire aanpak van het toezicht en handhaving in de gezondheidszorg’, schrijft de NZa.

Voorzitter Marian Kaljouw wenst haar veel succes bij de NVWA. ‘Loes heeft aan de wieg gestaan van het toezicht en handhavingsbeleid van de NZa, ze is daardoor een bekend gezicht binnen de gezondheidszorg. Dankzij het stevig fundament dat Loes heeft gelegd kunnen we de gezondheidszorg steeds beter maken.’

Dossier Personalia
Het bestuur en toezicht in de zorg wisselt regelmatig. Bestuurders vinden een nieuwe uitdaging of worden ontslagen. In het dossier personalia volgt Zorgvisie alle wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht van zorginstellingen en gerelateerde organisaties. Daarnaast in het dossier personalia ook meldingen van prijzen, belangrijke prestaties en koninklijke onderscheidingen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.