Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Logica ontwikkelt app voor hulp bij noodgevallen

Annelies Vermeulen
Logica heeft de ‘I am Florence’ app ontwikkeld. Met deze app krijgen mensen met medische ervaring, zoals artsen en verpleegkundigen, een signaal op hun smartphone als er een noodgeval in hun buurt is. Op deze manier kan snel hulp worden geboden; al voordat de hulpdiensten er zijn.
Logica ontwikkelt app voor hulp bij noodgevallen

De ‘I am Florence’ app wordt geactiveerd zodra dit door omstanders is gemeld aan een alarmcentrale. Als iemand bijvoorbeeld wordt getroffen door een hartaanval krijgt iedere gebruiker in een cirkel van enkele honderden meters rond het noodgeval een bericht met informatie over de locatie, de aard van het ongeval en de dichtstbijzijnde nooduitrusting, zoals waar een defibrillator zich bevindt.

Testfase

De ‘I am Florence’ applicatie is in Nederland ontwikkeld en bevindt zicht op dit moment in de testfase, maar heeft al wel de Microsoft Innovation Partner of the Year award gewonnen, die deze week in Los Angeles wordt uitgereikt. Microsoft heeft deze award aan Logica toegekend vanwege het aantonen van uitmuntende innovatie en implementatie van cliëntoplossingen op basis van Microsoft-technologie. De ‘I am Florence’ app is ontwikkeld met behulp van Microsoft Azure, Visual Studio, Microsoft SQL Azure en Microsoft Datamarkets. (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

Vektis ontwikkelt nieuw informatiesysteem met Logica

Logica maakt iPhone-applicatie voor artsen

Logica sluit internationale samenwerking met Orion Health

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.