Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Longarts Postmus weer aan het werk

Mark van Dorresteijn
Longarts Piet Postmus heeft zijn werkzaamheden bij het VUmc in Amsterdam deze week hervat. Dat zegt een woordvoerder van het ziekenhuis.
Longarts Postmus weer aan het werk

Postmus verloor ruim twee weken geleden een kort geding tegen het VUmc. De rechtbank besloot dat Postmus zijn baan als afdelingshoofd niet terug hoefde te krijgen. Postmus gaf daarna aan zich op eventuele vervolgstappen te beraden. De arts besloot deze week zijn werk als medisch specialist weer op te pakken.

Non-actief

Longarts Postmus werd eind augustus op non-actief gesteld omdat zijn positie volgens het ziekenhuis onhoudbaar was geworden. Hij was naar de raad van toezicht gestapt omdat hij bezorgd was om de veiligheid van patiënten. Het VUmc nam het hem kwalijk dat hij de problemen niet eerst op managementsniveau besprak.

Verontwaardiging

Belangenverenigingen van patiënten reageerden verontwaardigd op de maatregelen tegen Postmus, omdat juist hij de problemen waar het ziekenhuis mee te kampen had, had aangekaart.

(Zorgvisie/ICT – Mark van Dorresteijn | Twitter | Foto: ANP Lex van Lieshout )

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.