Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Loon ouderenzorgers 1,5 procent omhoog

MAARSSEN - Werknemers in de ouderenzorg krijgen per 1 januari 2006 een loonsverhoging van 1,5 procent. Dat zijn de vakbonden en brancheorganisatie ActiZ overeengekomen in de nieuwe cao verpleeg- en verzorgingshuizen.

ActiZ en de bonden sloten vorige week een principeakkoord. De cao loopt van 1 januari 2006 tot 1 januari 2007. Naast de structurele loonstijging behelst de cao een eenmalige uitkering van een half procent. Die wordt per 1 januari 2007 omgezet in een structurele werkgeversbijdrage aan een levensloopregeling.

Gelijke tred

De werkgevers en werknemers gaan vanaf 2007 toewerken naar een gezamenlijke cao met de thuiszorg. Daar komt eerst een werkconferentie over. De loonontwikkeling in de beide branches moet in 2007 al gelijke tred houden. Het eerstvolgende overleg over de cao verpleging en verzorging staat voor februari/maart 2007 op de rol. (ZorgVisie – Krista Kroon)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.