Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Ludo Jansen krijgt bijna drie euroton van Orbis

Orbis moet oud-topman Ludo Jansen uiterlijk donderdag een vertrekpremie van 243.670 hebben betaald. Dat bepaalde de kantonrechter in Utrecht, meldt dagblad De Limburger.

Medisch en Zorgconcern Orbis moet naast de vertrekpremie ook Jansens pensioenvoorziening uitbetalen. Dat staat gelijk aan voorgezette premiebetaling tot 1 juli 2010 en komt neer op een bedrag tussen de 30.000 en 50.000 euro. Het precieze bedrag moet, volgens het vonnis, nader bepaald worden in overleg met het pensioenfonds.

Ongepaste vertrekpremie?

Orbis en Jansen onderhandelden sinds januari over de voorwaarden waaronder zijn contract met wederzijds goedvinden zou worden beëindigd. Nadat beide partijen tot een besluit waren gekomen, wilde Orbis afzien van de vertrekpremie. Door recente ontwikkelingen, met in het bijzonder de voorgenomen inkrimping van het personeelsbestand, zou het niet gepast zijn de premie uit te keren. Vervolgens kwamen de partijen overeen de kantonrechter in te schakelen, die Orbis in het ongelijk stelde.

Financiering sociaal plan

Orbis kreeg onlangs de twintig miljoen euro bij elkaar voor de financiering van een sociaal plan om rond de 700 medewerkers boventallig te kunnen verklaren. Deze medewerkers worden ontslagen, waardoor het zorgconcern weer wat ademruimte krijgt voor de nabije toekomst. Hiermee is een doorstart mogelijk voor het concern dat momenteel per maand nog twee tot drie miljoen euro verlies draait. Oud-bestuursvoorzitter Jansen begon in 2007 met de bouw van het nieuwe ziekenhuis zonder een financiering voor de lange termijn, maar kreeg wel een overbruggingskrediet voor een jaar van ABN AMRO en Fortis. Dit krediet loopt 1 oktober af. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn)

Lees meer:

Orbis en Atrium willen fuseren

Ludo Jansen vertrekt bij Orbis

Cees Sterk: ‘Gemeente wil garant staan voor Orbis’

Minister Klink: Orbis mag failliet

Orbis huurt interim voor 600.000 euro per jaar

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Voor de medewerkers die afscheid moeten nemen van ORBIS kan ik me de frustatie voorstellen. Aan de andere kant de Rechter ( die onafhankelijk Recht spreekt ) heeft gesproken en dat moeten we allemaal respecteren.Hierbij wens ik de medewerkers veel Sterkte toe in het vinden van een andere Job in Limburg.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.