Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

LUMC over op CS-EZIS.Net van ChipSoft

Annelies Vermeulen
Het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) is overgestapt op het elektronische zorginformatiesysteem van ChipSoft (CS-EZIS.Net). Het LUMC is hiermee het eerste umc dat organisatiebreed gebruikmaakt van CS-EZIS.Net.
LUMC over op CS-EZIS.Net van ChipSoft

Naast dossiervoering, ondersteuning van alle medicatiegerelateerde handelingen, inzet van zorgpaden en facturatieoplossingen, biedt ChipSoft ook ondersteuning voor specifiek academische doeleinden en trajecten. “Ik ben erg trots op de grote betrokkenheid van vrijwel de gehele organisatie bij het realiseren van dit omvangrijke project”, zegt Karel van Lambalgen, directeur-ICT van het LUMC. “Met ons nieuwe CS-EZIS.Net kunnen wij onze patiënten nog beter bedienen.”

EPD

Alle specialismen krijgen een EPD. Hierdoor komt informatie direct beschikbaar voor de artsen die bij de behandeling betrokken zijn. De patiënten zullen volgens Van Lambalgen eveneens voordeel ondervinden van het nieuwe systeem. “Zij hoeven niet steeds dezelfde vragen te beantwoorden bij verschillende specialisten, want veel gegevens, zoals medicatie en allergieën, worden gedeeld. Ik kijk uit naar de volgende fase in het project, want nog niet al onze ambities zijn nu gerealiseerd. In de verdere ontwikkelingen in het CS-EZIS.Net wordt een uitgebreider patiëntenportaal voorzien, waarmee de patiënt afspraken kan maken en verzetten, gegevens kan inzien en bijvoorbeeld een vragenlijst of een dagboek kan invullen.” (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

Rode Kruis Ziekenhuis kiest voor ZIS en EPD ChipSoft

Nieuw ZIS/EPD gaat in april 2011 met big bang live in LUMC

UMC Utrecht en LUMC tekenen contract ChipSoft

3 REACTIES

  1. Ben het in die zin eens met William dat er veel EPD’s en euro’s te vergeven zijn. Ons ziekenhuis kon kiezen uit twee ERP systemen (die alle industrieën bedienen) maar er zijn een klein dozijn EPD leveranciers voor een kleine markt.

  2. Lees alle reacties
  3. @William: niet per definitie slecht. Zolang het periferen systeem mogelijkheden heeft om de juiste HL7-verbindingen te kunnen leggen met een toekomstig LSP zie ik het nog niet zo somber in. Mijn gedachte: eerst klein uitwerken, later de onderlinge lijnen trekken. Het is mijns inziens niet anders dan vanuit de andere kant werken.

  4. Jammer , dat er voor zulke kostbare EPD-systemen niet gekozen wordt voor een systeem in heel NL . Kijkend naar de Miljarden wat het EPD landelijk kost, kiest iedere ZorgInstelling zijn eigen systeemt. Blijkbaar is er voor zulke systemen , ondanks de Miljarden bezuinigen ,die er aan komen , Euro s genoeg ?
    De Politiek kijkt toe . Te triest voor woorden. De Client is de dupe.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.