Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Maartenskliniek verlaagt prijzen

De Sint Maartenskliniek heeft vorig jaar de prijzen van zijn behandelingen verlaagd.
Maartenskliniek verlaagt prijzen

“We hebben dat heel bewust gedaan om ook in de toekomst concurrerend te zijn,” aldus bestuursvoorzitter a.i. Fred Plukker. Hij zegt dat in een toelichting op de daling van het resultaat van 4,9 miljoen euro naar 3,3 miljoen euro bij een omzet die meer dan 15 procent is gestegen naar bijna 120 miljoen euro.

Marktwerking

Het gespecialiseerde ziekenhuis dat veel ingrepen aan knieën en heupen uitvoert, doet mee aan een experiment waarbij de tarieven voor alle behandelingen vrij onderhandelbaar zijn. “Een van de doelstellingen is om te laten zien dat marktwerking effect heeft. En verder heeft de prijsverlaging natuurlijk ook te maken met de toenemende concurrentie,” zegt Plukker.

Omzet

Volgens hem is de kwaliteit van de ingrepen de afgelopen jaren toegenomen. Ook voor dit jaar rekent hij op een flink positief resultaat.

De Sint Maartenskliniek blijft de naar verhouding rijkste zorgaanbieder met een eigen vermogen van meer dan 29 miljoen euro. Dat is bijna een kwart van de omzet. Nummer twee is het Universitair Medisch Centrum Utrecht dat een eigen vermogen bezit dat ruim 22 procent van de omzet bedraagt. Het gaat om 160,5 miljoen euro. In absolute termen het hoogste bedrag dat een zorginstelling als buffer aanhoudt. Nummer drie is het Westfries Gasthuis dat bijna 26 miljoen euro bezit, zo’n 20 procent van de omzet. (Zorgvisie – Eric Bassant)

Lees ook:

Kwaliteit zorg klinieken inzichtelijk door indicatoren

Scheidsgerecht fluit specialisten terug

Ziekenhuis en artsen Assen ruziën door

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.