Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Maasstad Ziekenhuis krijgt BI-software van Information Builders

Mario Gibbels
Het Maasstad ziekenhuis in Rotterdam wil dat iedereen binnen het ziekenhuis kan voldoen aan landelijke standaarden voor de zorgsector. Daarom is het ziekenhuis business intelligence - en performance managementoplossingen van Information Builders gaan gebruiken.

“Hoezeer de zorg ook aan regels onderhevig is, we moeten onze strategie om de beste zorg te bieden tegen de laagste kosten blijven volgen,” zegt Henri de Wit, manager financiën en business intelligence bij het Maasstad Ziekenhuis.

Een transactiesysteem van Chip Soft vergaart informatie van radiologie, dialyse, administratie, farmacie, financiën en andere vakgebieden. Deze informatie wordt geladen in een Microsoft SQL-server datawarehouse. Maasstad gebruikt een tweeledig managementsysteem waarbij de verantwoordelijkheid ligt bij de beheerders en bij de medici. WebFOCUS PMF van Information Builders gebruikt deze managementstrategie met doelgerichte dashboards om elke beheerder, verpleegster en arts te helpen de kosten en de kwaliteit van de zorg te monitoren. (ICTzorg)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.