Maasstad Ziekenhuis organiseert ‘breaking the rules’-week

Bestuursvoorzitter Peter Langenbach van het Maasstad Ziekenhuis introduceert in het najaar een 'breaking the rules'-week. Ook wordt in regionaal samenwerkingsverband gekeken naar het terugdringen van het aantal keurmerken. Door minder regels en meer ruimte hoopt hij dat werknemers meer vrijheid voelen om goede ideeën te verzinnen voor zogeheten mangomomenten met patiënten.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Breaking the Rules for Better Care komt uit de Verenigde Staten van het Institute for Healthcare Improvement. Het gaat Langenbach niet om het breken van regels, maar om het evalueren van regels en om te onderzoeken of de regels nog wel nodig zijn. ‘Iedere dag bedenken we nieuwe regels, maar we vergeten soms de oude af te schaffen. In 2005 heb ik meegelopen met een longarts toen de dbc-registratie werd ingevoerd. Toen bleek dat de oude manier van registratie ook nog werd gehanteerd. Twee mensen waren de hele dag heel druk met het verzamelen van gele en groene briefjes waar

0
1125

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.