Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Maastricht UMC+ krijgt half miljoen voor tumorenonderzoek

Redacteur Zorgvisie
Het Maastricht UMC+ krijgt een half miljoen euro subsidie voor onderzoek naar longtumoren. De subsidie is door KWF Kankerbestrijding toegekend aan twee onderzoekers binnen het ziekenhuis.
Longkanker-iStock-400.jpg
Foto: iStock

Dat meldt het Maastricht UMC+. Het onderzoek is gericht op voorspellende markers voor uitzaaiingen nadat een tumor operatief is verwijderd. Doordat de onderzoekers de subsidie krijgen, kan volgens het ziekenhuis ‘een vervolgstudie worden opgezet naar de voorspellende waarde van twee eerder geïdentificeerde genen op de ontwikkeling van uitzaaiingen.’

Nieuwe methode tumorenonderzoek
De twee onderzoekers gaan voor de vervolgstudie een samenwerking aan met een arts van het International Agency for Research on Cancer in Lyon. Ze gaan de tumoren, die erg zeldzaam zijn, analyseren met behulp van een nieuwe methode van dna-onderzoek waarbij alle gewenste genen in één keer worden onderzocht op de aanwezigheid van ziekteverwekkende mutaties.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.