Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Maastricht UMC+ start online videowebsite

Mark van Dorresteijn
Het Maastricht UMC+ heeft vandaag een eigen web-tv-kanaal gelanceerd. Op de videowebsite kunnen patiënten en bezoekers voorlichting krijgen over het ziekenhuis.
Maastricht UMC+ start online videowebsite

De website bevat ongeveer 250 unieke filmpjes over behandelingen, wetenschappelijk onderzoek, onderwijs, nieuws over de organisatie en over werken in het universitair medisch centrum. Wanneer het ziekenhuis in het nieuws verschijnt, zullen deze filmpjes ook toegevoegd worden aan de website.

Creatie

De beelden worden gemaakt door twee medewerkers van de stafdienst communicatie. In een later stadium is het ook de bedoeling dat medewerkers zelf video’s kunnen aanleveren. “We hebben daarvoor speciale flipcamera’s”, legt een woordvoerder uit. “Deze kunnen de medewerkers lenen en als het gefilmde materiaal goed genoeg is, dan kunnen we dit toevoegen aan de collectie. We zeggen daarbij wel dat de beelden echt een meerwaarde moeten hebben. Ook is het mogelijk dat chirurgen beelden van operaties aanleveren. Bijvoorbeeld bij hoornvliestransplantaties wordt de operatie opgenomen met een minicamera op de apparatuur. Na montage kunnen dergelijke beelden prima toegevoegd worden aan de huidige serie video’s.” (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

MUMC.TV – Leverchirurgie

Lees ook:

HagaZiekenhuis krijgt award voor ‘HagaTube’

iPods in de wachtkamer

Werkstraf voor filmen blote patiëntes

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.