Home 2019

Laatste artikelen

Opinie: Naming and shaming

Columnist van Zorgvisie ict magazine
Elk middel lijkt geoorloofd om ict-leveranciers ertoe te bewegen hun systemen open te stellen. De vraag is wat we ermee bereiken, schrijft Johan Vos in zijn bijdrage.
Persoonlijk zorgdossier

De pgo’s zijn op komst

De persoonlijke gezondheidsomgeving komt er. Hoe en wanneer is nog niet duidelijk. En wie gaat zo'n pgo betalen?
E-health

Europese Patient Summary is urgent

Spoedzorg voor patiënten uit EU-landen verloopt binnenkort via 'contactpunten e-health'. Die leveren de gezondheidsgegevens van de buitenlandse patiënt. Nederland sluit als laatste aan.

Van ambities en outcome-doelen

Bijna acht jaar lang zag VWS aan hoe her en der belanghebbenden probeerden landelijke uitwisseling van medische gegevens mogelijk te maken. Nu gooit minister Bruins het over een andere boeg.
Fusie en samenwerking in de zorg

RSO Nederland maakt de cirkel rond

Nu het ministerie haast maakt met digitale informatie-uitwisseling neemt het belang van RSO's toe. Een overzicht van doelstellingen, werkwijzen en projecten van koepelorganisatie RSO Nederland en haar achterban.
E-health

Nieuwe media: De kans op zwangerschap optimaliseren

In de rubriek Nieuwe media de app 'Isala Zwanger worden'. De app is bedoeld voor paren met een kinderwens, vertelt gynaecoloog Gijs Teklenburg.

Nooit meer telefonisch in de wacht

Boekingsplatform Doctena
Start-up Doctena ontwikkelde een medisch boekingsplatform dat artsen en patiënten het leven makkelijker moet maken. Patrick Kersten, oprichter en eigenaar van het bedrijf heeft er alle vertrouwen in.
Innovatie

Eindelijk verlost van de pijn

Onderzoek in UMCG naar pijnbestrijding met virtual reality
Na 23 jaar stond een patiënt 's ochtends op zonder fantoompijn. Dit is een van de opmerkelijke resultaten van een onderzoek in het UMCG naar pijnbestrijding met behulp van virtual reality.
Epd

In de regio moet je wezen’

Harm-Jan Wessels, CEO van softwareleverancier Forcare, heeft uitgesproken opvattingen over uitwisseling van medische data en over privacy. 'Ik ben fan van de AVG'.

Opinie Johan Vos: Tweede kans

Columnist van Zorgvisie ict magazine
Het is niet eens zo lang geleden, maar het lijkt een ver verleden. Ze heette 'landelijk elektronisch patiëntendossier' en deed menig hart sneller kloppen.