Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

‘Achter elke regel schuilt een belang’

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, ouderenzorg en ggz.
Sophia de Rooij wil met het project Hospital@Home ziekenhuiszorg aan huis leveren. Dat is beter voor patiënten met een acute zorgvraag. 'We hebben 29 bypasses moeten maken om regels te omzeilen.'
Pag10 Interviewsophiaderooij
Sophia de Rooij, internist-ouderengeneeskunde umc Groningen. Foto: Paul Tolenaar

‘In een land waar het niveau

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  1 REACTIE

  1. Dat het radicaal anders moet in de ouderenzorg is duidelijk. Er zijn wat mij betreft een paar redenen voor. Het kost te veel. De druk op mantelzorgers moet omlaag. Ouderen moeten een fijne oude dag kunnen hebben ondanks de eventuele ongemakken en daarin zelf hun keuzes regisseren. En het moet mij van het hart dat het kantelen van de zorg niet heel snel gaat. Ik zie mooie gedachtes in dit artikel waarbij het vraagstuk van meerdere kanten is belicht. Wat ik nog mis is hoe wordt omgegaan met ongeplande aandacht van de ouderen die thuis weliswaar met de apparatuur van het ziekenhuis en op gezette tijden aandacht van wijkverpleegkundige ook ongepland op knopjes zal drukken. Is de wijkverpleegkundige dan bijvoorbeeld binnen een bepaalde tijd ter plaatse als de patiënt daar om vraagt?

   Karel van Berk http://www.hetoudenhuis.nl

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.