Achter elke regel schuilt een belang’

Sophia de Rooij wil met het project Hospital@Home ziekenhuiszorg aan huis leveren. Dat is beter voor patiënten met een acute zorgvraag. 'We hebben 29 bypasses moeten maken om regels te omzeilen.'

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Sophia de Rooij, internist-ouderengeneeskunde umc Groningen. Foto: Paul Tolenaar

‘In een land waar het niveau van de ziekenhuiszorg en wijkverpleging zo hoog is, waar de technologie fantastisch is, moeten we toch in staat zijn om veel meer concepten te verzinnen die tussen thuis wonen en ziekenhuisopname inzitten?’, zegt Sophia de Rooij, internist-ouderengeneeskunde en klinisch geriater in het UMC Groningen. Haar hele loopbaan verdiept ze zich in de juiste zorg op de juiste plek voor kwetsbare ouderen. Ze stond aan de wieg van de Transmurale Zorgbrug, waarbij wijkverpleegkundigen patiënten ophalen uit het ziekenhuis. Dankzij de zorgbrug is het aantal mensen dat binnen drie maanden na ontslag sterft met maar liefst

0
166

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.