Ankie van Rossum: ‘Nu moeten we springen’

De ziekenhuizen VieCuri en Laurentius zijn tot elkaar veroordeeld. ‘Als we niets doen, verdwijnt de complexe zorg uit de regio’, zegt Ankie van Rossum, bestuursvoorzitter van Viecuri in Venlo.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Ankie van Rossum. Foto: Mieke Meesen

Zes keer eerder namen de ziekenhuizen in Venlo en Roermond de afgelopen dertig jaar een serieuze aanloop tot een fusie. Telkens ketste die af. ‘Nu moeten we springen’, zegt Ankie van Rossum, die afgelopen zomer met haar collegabestuurder Marja Weijers uit Roermond de recentste poging aankondigde.

Waarom deinsden de ziekenhuizen steeds terug? Wie zijn oor te luister legt bij insiders hoort dat er grote culturele verschillen bestaan tussen Roermond en Venlo, ofschoon ze slechts 30 kilometer van elkaar liggen. Roermond is de bisschopsstad, het Maastricht van Noord-Limburg. De stad is meer naar binnen gekeerd. Venlo is de industriestad,

0
201

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.