Beter en goedkoper

Lang niet alle burgers krijgen de zorg die aan hun wensen en behoeften voldoet. Met 'persoonsvolgende financiering' lukt dat wel. Er lopen nu twee pilots. Maar lichtend voorbeeld is Huizen, waar het al jaren wordt toegepast voor maatschappelijke ondersteuning.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Foto: Ralf Hirschberger/dpa pictures

Steeds luider klinkt de roep om invoering van persoonsvolgende financiering, waarmee voor cliënten zelfregie en zorg op maat mogelijk worden. Al in 2013 riepen de Kamerleden Linda Voortman (GroenLinks) en Henk Krol (50Plus) de regering op tot een stappenplan te komen voor ‘een volledig persoonsvolgende bekostiging.’ In oktober stelde de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving (RVS) in zijn publicatie Zorgrelatie centraal, Partnerschap leidend voor zorginkoop, dat voor de langdurige zorg een ‘centrale rol’ voor persoonsvolgende bekostiging is weggelegd en adviseerde het instrument op grotere schaal in te zetten. Per Saldo, de belangenvereniging van budgethouders, heeft het persoonsvolgend budget (pvb)

0
60

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.