Cash is king

Met een goede liquiditeitsbegroting kunnen zorgorganisaties het saldo van financiële baten en lasten optimaliseren en de consequenties van beleidsvoornemens inschatten.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Onder het motto van gereguleerde marktwerking hebben opeenvolgende Nederlandse kabinetten gekozen voor het overhevelen van bedrijfsrisico’s naar de individuele gezondheidszorg-organisaties. Jaarlijks worden nieuwe spelregels geïntroduceerd met als onvermijdelijke consequentie dat het in ons land aanwezige brede palet aan gezondheidszorgorganisaties transformeert tot zorgondernemingen. Als heuse ondernemingen worstelen ook care-organisaties met het noodzakelijke evenwicht tussen veelal vaste kosten aan personeel en kapitaal enerzijds en de variabele opbrengsten anderzijds. Daarbij neemt de onzekerheid aan de inkomstenzijde verder toe. Denk aan de afname van bevoorschotting door zorgverzekeraars en de versnippering aan inkomsten als gevolg van de herstructurering van de AWBZ. Niet alleen de omvang

0
136

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.