De ggz als Wegenwacht

Behandel zo kort mogelijk en vertrouw op het herstelvermogen van de patiënt. Dat is de boodschap van Stichting 1nP, onderdeel van Parnassia Groep. Korter behandelen moet leiden tot kortere wachttijden en dat is, volgens Zorgverzekeraars Nederland, een landelijke trend. Onder behandelaars bij 1nP ontstaat beroering.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Foto: stcom/stock.adobe.com

De behandelaars van 1nP kregen op 13 maart dit jaar een opmerkelijk bericht in hun WhatsApp: een videoboodschap van directeur Gerard van Kesteren. Daarin riep hij hen op mee te denken over hoe hun werk goedkoper kan ‘om de gemiddelde kostprijs van de SGGZ-dossiers (specialistische ggz, red.) te kunnen laten dalen’. Daar is wat aan voorafgegaan. Op 20 juli 2017 wordt een intern nieuwsbericht gepubliceerd voor de bij 1nP aangesloten behandelaars. De kop luidt: ‘Stevige afspraken Schippers en sector tegen ggz-wachtlijsten’. ‘De minister dringt aan op (forse) vermindering van behandelduur’, schrijft Van Kesteren, en in vetgedrukte letters: ‘Onze ambitie: wij

0
253

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.