Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

DE INNOVATIE: Instrument ‘vertaalt’ affectie in geluid

Het begon toen de moeder van een vriend van Dennis Schuivens en Jack Chen dementie kreeg. Het verlies aan contact, wat de vriend zwaar viel, iedere keer als hij bij zijn moeder op bezoek ging, greep de twee ontwerpers aan. Die onmacht zagen ze ook bij familie van mensen met dementie toen ze als vrijwilliger bij woonzorgcentrum Sint Jacob in Haarlem werkten. Ze zagen hoe bezoekers soms wanhopig zochten naar manieren om invulling te geven aan contact met dierbaren als een gesprek niet meer goed mogelijk was.
Pag47 De Innovatie Crdl
Met de CRDL wordt contact maken met mensen met dementie eenvoudig. Foto: CRDL
Premium

Schuivens en Chen werkten tot

Premium

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.