DE INNOVATIE: Slim matras weet wanneer gedraaid moet worden

Vernieuwende ideeën die de zorg met behulp van technologie beter en betaalbaarder maken. Door innovaties in het zonnetje te zetten, hoopt Zorgvisie op groei en kruisbestuiving.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Foto: digitalAngel

Een goede nachtrust is belangrijk. Ook voor de cliënten van ZorgSpectrum die de neiging hebben ’s nachts te gaan dwalen. Om het aantal valse alarmeringen in de nacht terug te brengen, zocht adviseur zorgvernieuwing Jochem Ooijevaar naar nieuwe hulpmiddelen.

Tot nu toe werkt ZorgSpectrum met sensorpaaltjes om te registeren of iemand uit bed stapt. Probleem is dat die paaltjes zo goed werken dat medewerkers ook een melding krijgen als een kussen uit het bed valt of als het gordijn wappert. ‘Medewerkers doen bij een melding natuurlijk zachtjes als ze controleren of alles goed gaat met de cliënt, maar dan nog

0
54

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.