De zorg goedkoper, de burger gezonder’

Met slimme technologie en datagebruik is ziekte te voorkomen danwel optimaal te behandelen. Bas Idzenga, Director Digital van Siemens Healthineers, ziet toenemende mogelijkheden, mits privacyregels niet in de weg staan.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Interview met Bas Idzenga in Zorgvisie ict magazine nr. 5, 2018
Foto: Allard de Witte

Preventie is wat hem betreft het sleutelwoord. ‘Uit meerdere onderzoeken waarbij we als bedrijf betrokken zijn, blijkt dat we ziektes en aandoeningen, maar ook de symptomen ervan, steeds beter kunnen voorspellen en daarmee vaak ook voorkomen’, zegt Bas Idzenga, Director Digital van Siemens Healthineers. Hij ziet de mogelijkheden alleen maar toenemen. ‘DNA-profielen die duidelijk maken of een behandeling zal aanslaan, zijn bijvoorbeeld een grote stap vooruit. De zorg wordt op die manier goedkoper en de burgers worden gezonder. Een win-winsituatie dus.’

Digital healthcare

In Nederland is het zorgtech-bedrijf van Siemens al langer een grote speler wat betreft medical imaging en

0
146

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.